Astăzi, am participat la cea de-a doua ediție a Festivalului costumului național desfășurat în or. Vulcănești

Astăzi, am participat la cea de-a doua ediție a Festivalului costumului național desfășurat în or. Vulcănești sub egida bașcanului Găgăuziei și cu sprijinul Președintelui Republicii Moldova.

În cadrul Festivalului au fost expuse peste 120 de costume naționale de sărbătoare ale găgăuzilor, moldovenilor, bulgarilor și altor etnii din țara noastră. De asemenea, au fost prezentate ținute moderne autohtone. Cel mai vechi port vestimentar prezentat a fost confecționat cu circa 102 ani în urmă.

Plus la aceasta, participanților le-au fost oferite o serie de master-class-uri de prelucrare și vopsire a lînii, broderie sau croșetare. Totodată, cei prezenți la Festival au putut vizita un iarmaroc, iar la final au avut parte de un concert susținut de artiștii din Găgăuzia.

Mă bucur că găgăuzii, la fel ca și moldovenii își păstrează tradițiile și depun eforturi pentru a le transmite generațiilor următoare.

Susțin și încurajez organizarea unor astfel de evenimente socio-culturale ce au drept scop promovarea obiceiurilor, valorilor și tradițiilor noastre naționale.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.