Astăzi am întîmpinat-o la Aeroportul Internațional Chișinău pe Natalia Zabun și cei doi copii ai săi

Astăzi am întîmpinat-o la Aeroportul Internațional Chișinău pe Natalia Zabun și cei doi copii ai săi care timp de un an s-au aflat în tabăra pentru refugiați ”Al-Hawl” din Siria, fără dreptul de a părăsi acest loc.

Repatrierea în țară a familiei Zabun a fost posibilă grație acțiunilor coordonate ale Serviciului de Informații și Securitate din Moldova în colaborare cu colegii din Turcia, la indicația Președintelui Republicii Moldova și a Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan. Operațiunea a fost efectuată după ce, la începutul acestui an, mama Nataliei, Ana Zabun, s-a adresat după ajutor către instituția prezidențială.

Natalia Zabun este originară din Republica Moldova, Găgăuzia, iar din anul 2015 a fost stabilită cu traiul permanent în Siria. Din cauza acțiunilor militare din această țară, la începutul anului curent, soțul Nataliei a decedat, iar ea, împreună cu cei doi copii minori ai săi, de doi și patru ani, au ajuns în tabăra pentru refugiați în care condițiile de trai erau extrem de dificile.

Aduc sincere mulțumiri domnului Erdogan pentru sprijinul acordat în aducerea cetățenilor Republicii Moldova acasă. Este de datoria Președintelui țării să aibă grijă de toți cetățenii țării, indiferent unde se află ei.

Să ne bucurăm pentru această familie, care a trecut prin atîtea suferințe, iar de astăzi este acasă, în siguranță și alături de cei dragi.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.