Astăzi, am desfășurat tradiționala audiență a cetățenilor

Astăzi, am desfășurat tradiționala audiență a cetățenilor, unde zeci de persoane din toate regiunile țării și-au expus problemele cu care se confruntă.

Cele mai multe subiecte care au fost abordate sunt din domeniul juridic. Oamenii sunt indignați de hotărârile incorecte pronunțate de unele instanțe de judecată precum și de tergiversarea proceselor de judecată. Totodată, cetățenii solicită acordarea sprijinului atît pentru soluționarea problemelor de sănătate: imposibilitatea de a achita intervențiile medicale costisitoare, a investigațiilor medicale, cît și solicitări de acordare a spațiului locativ, sesizări asupra unor construcții ilegale, probleme cu privire la calculul pensiei, lipsa apei potabile curente, ș.a.

Constatăm o creștere continuă a numărul cetățeniilor care solicită implicare și ajutor din partea instituției prezidențiale. Astfel, în primele zece luni ale anului 2017 au parvenit 3498 de petiții, iar în aceeași perioadă a anului trecut – doar 664.

Menționez că toate petițiile care parvin la instituția prezidențială sînt examinate și sînt întreprinse măsuri pentru soluționarea acestora în termeni rezonabili.

Reiterez că lunar, în ultima zi de luni, de la ora 14:00 pînă la 19:00 primesc în audiență cetățeni ai Republicii Moldova care întîmpină diverse obstacole în soluționarea problemelor cu care se confruntă și își pun ultima speranță în instituția prezidențială.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.