Astăzi am desfășurat o ședință de lucru cu președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi

Astăzi am desfășurat o ședință de lucru cu președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, cu un grup de deputați și reprezentanți ai Președinției.

În cadrul ședinței, am abordat subiecte legate de bugetul public național pentru anul 2018, politica fiscală pentru anul viitor, alte proiecte importante care se află în Parlament la examinare, precum și situația proiectelor care au fost propuse de Președinție legislativului spre aprobare.

Am vorbit despre organizarea lucrărilor ședinței grupului interparlamentar de prietenie moldo-rus care se va desfășura în perioada 11-13 decembrie la Moscova. În pofida tuturor blocajelor și interdicțiilor, în premieră, din componența delegației moldovenești fac parte deputați din Transnistria și Găgăuzia.

În altă ordine de idei, am discutat în detalii decizia provocatoare și scandaloasă a guvernării privind adoptarea în două lecturi a proiectului de lege care prevede interzicerea difuzării pe teritoriul țării noastre a emisiunilor cu caracter informativ, analitic și politic din Federația Rusă. Am subliniat faptul că voi bloca și nu voi promulga această lege.

Totodată, doamna Greceanîi a informat despre inițierea procesului de înaintare în Consiliile autorităților locale a demersurilor privind dezaprobarea și respingerea la nivel local a prevederilor legii cu privire la interzicerea știrilor și emisiunilor informativ-analitice din Federaţia Rusă.

Reiterez că Republica Moldova nu trebuie să caute dușmani, ci trebuie să prietenească atît cu Vestul cît și cu Estul, în beneficiul cetățenilor și a țării.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.