Astăzi am deschis alte două complexuri sportive noi

Astăzi am deschis alte două complexuri sportive noi. Unul în satul Trușeni, mun. Chișinău și al doilea în satul Baurci, Ceadîr-Lunga. Complexurile includ – un teren de fotbal, de baschet, de volei și tenis de câmp, instalații pentru fitness, terenuri de joacă pentru copii și odihnă pentru adulți.

Promovarea și dezvoltarea sportului și a culturii fizice în țara noastră pentru mine constituie o prioritate. Iată de ce depunem eforturi conjugate în vederea creării unor condiții favorabile și de motivare a oamenilor să practice sportul și modul sănătos de viață. Îmi exprim speranța ca respectivele complexuri vor deveni o atracție pentru tineretul de la sate, un loc îndrăgit de recreere și divertisment.

Amintesc, că în toamna anului trecut am lansat Programul național de reabilitare a infrastructurii sportive care prevede construcția a 300 de complexuri sportive în localitățile din țară, predominant în zonele rurale. Proiectul se desfășoară sub egida Președintelui Republicii Moldova, în cadrul Campaniei Naționale „Iubesc Moldova” și în parteneriat cu Fundația de Binefacere a Primei Doamne ”Din Suflet.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.