Astăzi am convocat o ședință de lucru în cadrul căreia am discutat detalii cu privire la organizarea, în perioada 23-25 august, a acțiunilor dedicate aniversării a 75-a a eliberării Moldovei de fascism

Conform planului de activități, cele mai multe evenimente vor avea loc în ziua de 24 august, atunci cînd se împlinesc 75 de ani de la eliberarea Chișinăului în cadrul Operațiunii Iași-Chișinău.

În această zi va avea loc tradiționala depunere de flori la Complexul Memorial „Eternitate”, ulterior se va desfășura o ceremonie de comemorare la Complexul Memorial „Capul de Pod Șerpeni”.

De asemenea, va avea loc inaugurarea Monumentului eroilor eliberatori ai capitalei, din fața sediului Academiei de Științe a Moldovei, restaurat la inițiativa Președintelui țării.

Evenimentele din ziua respectivă vor finaliza prin prezentarea în premieră a filmului documentar „Operațiunea Iași-Chișinău. Istoria Moldovei”, realizat sub egida Președintelui și un concert grandios în Piața Marii Adunări Naționale.

Evenimente de comemorare a ostașilor căzuți în luptele de eliberare a Moldovei vor avea loc în aceste zile în mai multe orașe din țară, inclusiv cu participarea mea în orașele Comrat, Hîncești, Ștefan-Vodă.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.