Astăzi am avut tradiționala întrevedere cu ambasadorii acreditați în Republica Moldova

Astăzi am avut tradiționala întrevedere cu ambasadorii acreditați în Republica Moldova.

În cadrul dialogului am abordat mai multe subiecte importante legate de politica internă și externă a țării.

Am discutat în detalii despre evenimentele recente, în special, implicarea Curții Constituționale în jocurile politice murdare ale majorității parlamentare. Am menționat faptul că poporul este suveran în Republica Moldova și doar el poate decide interpretarea și modificarea Constituției cu privire la diverse subiecte, începînd cu competențele diverșilor reprezentanți ai instituțiilor de stat și finalizînd cu subiecte privind denumirea limbii.

Este regretabil faptul că în loc să fie un garant al respectării Constituției, Curtea Constituțională a devenit un instrument de interpretare, folosit tot mai des de către exponenții Partidului Democrat.

În alt context am discutat despre viitoarele alegeri parlamentare și situația în ceea ce ține de circumscripții. Am vorbit și despre alte subiecte din politica internă și externă, perspectivele reglementării diferendului transnistrean și necesitatea urgentării organizării negocierilor în formatul ”5+2”.

Totodată am făcut un schimb de opinii cu privire la vizitele pe care urmează să le întreprind, inclusiv cea de la Roma, întrevederea cu Suveranul Pontif, Sanctitatea Sa Papa Francisc ș.a.

Întrevederea a durat mai mult ca de obicei. Au fost mai multe întrebări din partea ambasadorilor. Am întreținut un dialog constructiv.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.