Astăzi am avut o întrevedere cu un grup de academicieni și oameni de știință din țară

În cadrul ședinței am discutat mai multe subiecte cu privire la situația actuală și de perspectivă a domeniului științei. În context, mi-am exprimat îngrijorarea pentru situația tensionată din Academia de Științe a Moldovei, creată de problemele existente la nivelul conducerii instituției.

Totodată, reprezentanții Consiliului Național pentru Acreditare și Atestare, prezenți la ședință, m-au informat despre starea de lucruri în domeniile de competență ale CNAA și despre tentativele de modificare a statutului instituției.

M-am pronunțat pentru excluderea riscurilor privind distrugerea sistemului de stat de acreditare și atestare, creat în ultimii 25 de ani și recunoscut de comunitatea științifică internațională. Consider necesar de menținut statutul actual al Consiliului Național pentru Acreditare și Atestare.

Ținând cont de situația creată în sistemul academic și de cercetare al Republicii Moldova, am lansat inițiativa fondării Consiliului pentru Știință și Educație pe lângă Președintele Republicii Moldova.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.