Astăzi am avut o întrevedere cu Pirkka Tapiola, șeful Misiunii UE la Chișinău

În cadrul întrevederii am discutat mai multe subiecte legate de situația politică, socială şi economică actuală din ţara noastră.

În mod special am discutat despre semnarea Memorandumului de colaborare Republica Moldova – Uniunea Euroasiatică și eventuala obținere de către Moldova a statutului de stat -observator în UEEA, subiect care urmează a fi examinat pe data de 14 aprilie la Bișkek, în cadrul Consiliului Economic Euroasiatic Suprem.

Am reiterat poziția ferma a Presedintelui că Moldova trebuie să aibă relații bune atit cu partenerii nostri din Vest, cit și cu cei din Est. In primul rind noi vom proteja si promova interesul cetatenilor nostri, a producatorilor autohtoni.

Pirkka Tapiola, la rîndul său a menționat că Uniunea Europeană nu condiționeaza si nu se poate expune impotriva în ceea ce privește semnarea de catre Republica Moldova a unor acorduri, inclusiv a celor de liber schimb cu alte state sau uniuni, care nu contravin Acordului de Asociere cu UE.

Am pledat pentru continuarea dialogului și extinderea relațiilor de colaborare bilaterală în interes comun.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.