Astăzi am avut o întrevedere cu misiunea preelectorală a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE)

Astăzi am avut o întrevedere cu misiunea preelectorală a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) condusă de Elisabeth SCHNEIDER-SCHNEITER din Elveția ( Grupul Partidului Popular European).

În calitate de candidat la funcția de Președinte al R. Moldova, am discutat cu deputați din Franța, Suedia, Turcia, Austria, Andorra și am expus poziția noastră referitor la pregătirea scrutinului electoral, menționînd că exista următoarele riscuri, dificultăți și pericole:

1. Utilizarea resurselor administrative de către guvernanți;

2. Necesitatea monitorizării secțiilor de votare, inclusiv de către observatori internaționali;

3. Lipsa numărului suficient de secții de votare pentru cetățenii moldoveni care se află peste hotarele țării.

Membrii misiunii au fost de acord cu poziția noastră, susținînd că vor continua să critice decizia Guvernului și a CEC privind deschiderea numărului insuficient de secții de votare peste hotare.

Colegii din țările europene s-au interesat de opinia noastră privind participarea la alegerile prezidențiale a cetățenilor din Transnistria, Găgăuzia, cooperarea cu UE.

Le-am argumentat necesitatea convocării unei reuniuni tripartite privind reluarea exporturilor mărfurilor moldovenești cu participarea RM-UE-FR.

În încheiere, am primit asigurarea că misiunea APCE va ține cont de riscurile pe care le-am expus mai sus. A fost o discuție productivă care sper să continue. Avem nevoie de o foarte atentă monitorizare a acestei campanii electorale.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.