Astăzi am avut o întrevedere cu E.S. Mohammad Beheshti Monfared

Astăzi am avut o întrevedere cu E.S. Mohammad Beheshti Monfared, ambasadorul Republicii Islamice Iran în Republica Moldova, cu reşedinţa la Kiev.

În anul curent, țara noastră împlinește 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice cu Republica Iran. Am menționat că potențialul relațiilor bilaterale nu a fost valorificat pe deplin.

Relatiile dintre statele noastre ai intrat intr-o noua faza în rezultatul vizitei pe care am avut-o în luna februarie în Iran și în cadrul căreia m-am întîlnit cu mai mulți oficiali de rang înalt, inclusiv cu conducerea statului și a unor ministere. Am discutat mersul înțelegerilor la care s-a ajuns, primind asigurări că acestea sunt la etapa practică, fiind examinate oportunitățile de colaborare în sectorul agroindustrial, energetic, industrie, dezvoltarea serviciilor financiare și bancare.

Am transmis felicitări preşedintelui reales, Dr Hassan Rouhani. Am primit invitația de a participa la ceremonia de inaugurare a Presedintelui Iranului care va avea loc pe 5 august. Totodată, am abordat oportunitatea organizării unui forum al oamenilor de afaceri din ambele țări.

Trebuie să dezvoltăm relații de prietenie cu toate statele, relații care să contribuie la cooperare economică și avantaje reciproce.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.