Astăzi, am avut o întrevedere cu domnul Yuly-Yoel Edelstein, Președintele Knesset-ului

Am remarcat activizarea dialogului interparlamentar moldo-israelian, ca fiind un cadru important al promovării şi dezvoltării contactelor dintre legislativele celor două state şi de valorificare a oportunităţilor de aprofundare a cooperării bilaterale RM-Israel.

Am apreciat evoluţia pozitivă pe plan economic şi social a Statului Israel și am pledat pentru intensificarea cooperării şi colaborării Moldovei cu partenerii israelieni, în special în domenii ca: turizm, servicii, agricultură şi înaltă tehnologie.

De asemenea, am discutat despre alegerile parlamentare ce urmează să se desfășoare în Moldova la data de 24 februarie. Mi-am exprimat interesul sporit pentru organizarea unui proces electoral liber și corect, în conformitate cu standardele internaționale.

Referindu-mă la politica externă, am adus la cunoștința domnului Yuly-Yoel Edelstein detalii cu privire la strategia prezidențială de promovare a unei politici externe echilibrate atît în Est, cît și în Vest, pe baza principiului constituțional de neutralitate permanentă.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.