Astăzi am avut o întrevedere cu doamna Christine Freilinger, Ambasador al Austriei în Republica Moldova

Astăzi am avut o întrevedere cu doamna Christine Freilinger, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Austriei în Republica Moldova. În cadrul discuției am abordat subiecte de actualitate ce ţin de relaţiile bilaterale dintre Republica Moldova şi Republica Austria.

În mod special am remarcat rolul pozitiv pe care îl are Austria în calitate de ţară-preşedinte al OSCE în anul 2017. Mi-am exprimat speranța că Austria va sprijini Republica Moldova în domeniul cooperării interstatale, inclusiv în problema reglementării transnistrene. Am asigurat-o pe doamna Freilinger că Republica Moldova va contribui plenar ca mandatul preşedinţiei austriece a OSCE să fie de o maximă eficiență.

Totodată, am expus interesul părții moldovenești pentru experiența Austriei în promovarea statutului de neutralitate permanentă a țării şi a influenţei acestuia asupra formării conştiinţei naţionale şi a dezvoltării statului.

I-am mulţumit doamnei Freilinger pentru sprijinul tehnic și material oferit de Austria ţării noastre. Am remarcat că pînă la investirea mea în funcția de Președinte al Republicii Moldova de mai multe ori am vizitat Austria. Cunosc această țară. Sunt încîntat de cultura și istoria ei și mizez pe o colaborare productivă și eficientă între țările noastre pe viitor.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.