Astăzi am avut o întrevedere cu dl Ahmet Yildiz, viceministrul afacerilor externe al Turciei

Astăzi am avut o întrevedere cu dl Ahmet Yildiz, viceministrul afacerilor externe al Turciei, ex-consilierul pe probleme de politică externă a președintelui Turciei, dlui Recep Tayyip Erdoğan.
În cadrul întrevederii am făcut un schimb de opinii privind posibilitățile de dezvoltare și aprofundare a relațiilor de cooperare moldo-turce. Am salutat caracterul constructiv și dinamica pozitivă în relațiile diplomatice dintre Republica Turcia și Republica Moldova, care în anul curent marchează 25 de ani.

Am mulțumit pentru suportul acordat inclusiv prin intermediul Acordului interguvernamental moldo-turc privind promovarea şi protejarea reciprocă a investiţiilor, precum și prin intermediul Agenției Internaționale de Cooperare a Turciei în domenii prioritare precum ocrotirea sănătăţii, educaţie, mediului, inclusiv la implementarea mai multor proiecte de asistenţă și reabilitare a infrastructurii în UTA Găgăuzia.

Am primit invitatia si am confirmat că voi participa în luna mai la summitul șefilor de state și de guverne ai Organizaţiei Cooperării Economice a Mării Negre care se va desfășura pe 22 mai 2017 la Istanbul.

Totodată am informat despre demararea pregătirilor pentru vizita oficială a președintelui Turciei Recep Tayyip Erdoğan la Chișinău, planificată prealabil pentru 5 mai anul curent.
La finele întrevederii am primit cu mare drag cadoul din partea dlui președinte oferit cu ocazia zilei mele de naștere și felicitările din partea tuturor reprezentanților conducerii de vîrf a Turciei.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.