Astăzi, am avut o întrevedere cu Bradley A. Freden, directorul oficiului pentru afaceri din Europa de Est al Departamentului de Stat al SUA

În cadrul dialogului am făcut un schimb de opinii cu privire la politica internă și externă a țării noastre, dar și cu privire la dezvoltarea relațiilor bilaterale.

Am menționat importanța pe care o atribuim raporturilor bilaterale cu Statele Unite ale Americii, apreciind buna cooperare în toate domeniile de interes comun și exprimînd mulțumiri pentru asistența financiară și multitudinea de proiecte realizate în Moldova cu sprijinul partenerilor americani. Am pledat pentru o valorificare mai intensă a potenţialului economic şi investiţional al relaţiilor bilaterale moldo-americane.

În contextul discuțiilor cu privire la situația de după alegerile parlamentare și blocajul politic legat de lipsa unei majorități parlamentare, am subliniat că pledez pentru evitarea alegerilor anticipate care ar putea afecta grav țara noastră din punct de vedere economic, investițional, al relațiilor cu organismele internaționale cum ar fi BM, FMI, BERD ș.a.

În altă ordine de idei am ținut să subliniez că instituția prezidențială continuă să promoveze o politică externă echilibrată de stabilire a unor relații reciproc avantajoase cu partenerii din Est și din Vest, cu respectarea statutului de neutralitate permanentă a statului nostru și a intereselor naționale ale țării noastre. Am îndemnat oficialii SUA să manifeste interes în sprijinirea eforturilor de consolidare a statutului de neutralitate al Republicii Moldova la nivel internațional. Am subliniat că acest lucru va influența pozitiv, inclusiv la identificarea unei soluții de rezolvare a problemei transnistrene.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.