Astăzi, am avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Armenia

Astăzi, am avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Armenia în Republica Moldova, Jivan Movsisyan.

În cursul dialogului am discutat aspecte legate de vizita mea oficială în Armenia, care va avea loc în prima jumătate a lunii noiembrie curent (9-10 noiembrie).

Am fost unanimi în opinia că există un potențial sporit pentru dezvoltarea cooperării bilaterale în toate domeniile de interes comun și în special în sfera comercial-economică.

Totodată am menţionat că în acest an se împlinesc 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova şi Republica Armenia, perioadă în care ne-a reușit să întreprindem mai mulţi paşi pentru consolidarea cooperării bilaterale. Unul din aceştea fiind și acreditarea, după o pauză de mai mulţi ani, în toamna anului trecut, a Ambasadorului Movsisyan, precum şi deschiderea, în acest an a Ambasadei Armeniei la Chişinău.

În cadrul discuției, am subliniat aportul important al diasporei armene din Moldova în fortificarea relaţiilor între ţările noastre, în special participarea acesteia la reconstrucţia complexului cultural-istoric Palatul Manuc Bei.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.