Astăzi, am avut o întrevedere cu Ambasadorul al Ungariei în Republica Moldova, E.S. Sándor Szabó

Astăzi, am avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ungariei în Republica Moldova, E.S. Sándor Szabó.

În cadrul discuției am salutat bunele relații de cooperare stabilite între țările noastre. Am subliniat că atît Moldova, cît și Ungaria au multe lucruri în comun, inclusiv provocările și amenințările cărora urmează să le față. În acest context, am menționat că apreciez acțiunile Ungariei în vederea promovării și apărării intereselor sale naționale. Am exprimat poziția fermă că Moldova trebuie să dezvolte relații de colaborare avantajoase atît cu Estul, cît și cu Vestul, reieșind din interesele poporului său.

Totodată, am salutat reformele promovate de partea ungară în domeniul economiei, educației, umanitar etc., exprimînd interes pentru preluarea experienței în acest sens.

Am optat pentru un dialog continuu la nivel înalt, pe diverse platforme internaționale, subliniind că suntem în așteptarea vizitei oficiale a conducerii Ungariei în țara noastră.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.