Astăzi, am avut o întrevedere cu Ambasadorul al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin

Astăzi, am avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin, şi cu Emisarul special al MAE al FR, Serghei Gubarev.
În cadrul întrevederii, am discutat subiecte ce vizează procesul de reglementare a diferendului transnistrean.

Reprezentanţii părţii ruse s-au exprimat, în mod repetat, pentru o reglementare paşnică şi stabilă a problemei transnistrene cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova în frontierele sale recunoscute la nivel internaţional, precum şi pentru atribuirea unui statut special Transnistriei cu un sistem de garanţii pentru populaţie.

Ne-am pronunțat în susținerea procesului de soluţionare a problemelor actuale, existente între Chişinău şi Tiraspol, în beneficiul locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Reiterez încă o dată, că administrația de la Chişinău depune toate eforturile necesare pentru a exclude riscurile financiare sau economice pentru persoanele fizice şi juridice din Transnistria în procesul de realizare a controlului vamal şi cel de frontieră pe porţiunea de graniță moldo-ucraineană, în regiunea Cuciurgan-Pervomaisk.

Am susţinut eforturile orientate spre asigurarea unei activităţi eficiente a procesului de negocieri în formatul ”5+2”.

Ne-am exprimat interesul pentru organizarea în continuare a unor consultaţii la nivel bilateral şi multilateral pentru o desfăşurare reuşită a procesului de reglementare a diferendului transnistrean.

Am subliniat importanţa consolidării relaţiilor moldo-ruse și mi-am exprimat recunoştinţa pentru invitaţia de a participa la acţiunile dedicate Zilei Marii Victorii, care vor avea loc la Moscova.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.