Astăzi, am avut o întrevedere cu Ambasadorul agreat Peter Michalko, Şef al Delegaţiei UE în Republica Moldova

Astăzi, am avut o întrevedere cu Ambasadorul agreat Peter Michalko, Şef al Delegaţiei UE în Republica Moldova, cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare.

I-am urat noului ambasador succes în activitatea pe care o începe în ţara noastră, exprimîndu-mi încrederea că relațiile de cooperare în vederea realizării mai multor proiecte de interes comun în diverse domenii, va continua.

I-am comunicat Ambasadorului că spre regret, moștenirea este foarte grea după 8 ani de așa-zisa integrare europeană sub guvernările care s-au perindat și au speculat subiectul standardelor și calității vieții UE, aici la Chișinău.

Domnul Peter Michalko cunoaște îndeaproape situația din țara noastră, deoarece a activat în Republica Moldova în diverse funcții și în diferite perioade, din anii 90 pînă în prezent.
Astfel, consider ca Ambasadorul Peter Michalko nu poate fi surprins si dus in eroare cu fluturarea drapelului UE pe instituții sau automobile, dar nici cu intenții deșarte de a introduce în Constituție obiectivul integrării europene.

Uniunea Europeană este vecinul nostru și unul din cei mai importanți parteneri, iar dinamica relațiilor sper că va fi în creștere.

Am ajuns la înțelegerea că săptămîna viitoare vom avea o întrevedere în cadrul căreia vom discuta în detalii subiecte cu privire la politica internă și externă a țării, cooperarea bilaterală și multilaterală, situația din regiune și alte subiecte de importanță majoră pentru Republica Moldova.

Mi-am exprimat speranța că noul Ambasador își va aduce aportul în dinamizarea și dezvoltarea relaţiilor între Republica Moldova şi Uniunea Europeană.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.