Astăzi am avut o întrevedere cu ambasadorii acreditați în Republica Moldova

Este prima vizită a diplomaților străini în clădirea renovată a Președinției Republicii Moldova, care și-a redeschis ușile recent.

Pentru Excelențele lor a fost organizată o scurtă excursie în clădire, inclusiv a fost prezentată Sala de ședințe unde primul Parlament a votat unanim Declarația Independenței Republicii Moldova pe 27 august 1991.

În cadrul întrevederii le-am prezentat ambasadorilor bilanțul activității Președinției în anul 2018, inclusiv rezultatele obținute în domeniul politicii externe. Astfel, am constatat interesul sporit din partea partenerilor externi față de strategia prezidențială de promovare a unei politici externe echilibrate între Vest și Est. Sunt ferm convins că în anul viitor vom obține și mai multe realizări în acest domeniu.

De asemenea, am discutat despre alegerile parlamentare care vor avea loc pe 24 februarie 2019 și care trebuie să fie organizate conform standardelor internaționale democratice.

Totodată, am abordat evoluția dialogului în privința reglementării diferendului transnistrean. În acest context am informat ambasadorii că pe data de 25 decembrie curent va avea loc cea de-a cincea întrevedere cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

La finele întrevederii le-am urat diplomaților sărbători fericite, pace în țările pe care le reprezintă și succes în misiunea lor în țara noastră.

envira-gallery id=”22375″]

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.