Astăzi, am avut o discuție telefonică cu Președintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan

Astăzi, am avut o discuție telefonică cu Președintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan. Am făcut un schimb de opinii cu privire la situația legată de pandemie atît în ambele state, cît și în regiune.

92333706_4273392336020072_610912269827571712_o-300x119 Astăzi, am avut o discuție telefonică cu Președintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan

În context, am discutat posibilitatea transportării unui lot umanitar de echipamente medicale de protecție spre Republica Moldova, menit să sprijine autoritățile țării noastre în lupta cu pandemia COVID-19. Este vorba despre peste 100 mii de măști și peste 50 mii de dezinfectante, mănuși, costume de protecție și încălțăminte specială.

De asemenea, am discutat aspecte privind deschiderea tranzitului pentru transportatorii moldoveni pe teritoriul Turciei.

Am adresat mulțumiri Președintelui Recep Tayyip Erdoğan pentru sprijinul acordat Republicii Moldova în momente de stringentă necesitate, reiterînd faptul că Republica Turcia este un partener de încredere al țării noastre.

Am fost unanimi în opinia că prin eforturi comune vom putea face față acestei provocări cu care se confruntă întreaga lume.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.