Astăzi am avut întrevederi cu Ambasadorii Daniel Ioniță și Ulrike Knotz

Astăzi am avut întrevederi cu Ambasadorii Extraordinari și Plenipotențiari ai României și Republicii Federale Germane la Chișinău, Daniel Ioniță și Ulrike Knotz.

În cadrul dialogului am făcut un schimb de opinii privind cooperarea bilaterală, starea de lucruri în diverse domenii, potențialul de dezvoltare al relațiilor dintre state.

Anterior am declarat că, lunar, vor avea loc întrevederi în format lărgit cu reprezentanții corpului diplomatic al statelor UE, acreditați la Chișinău. Următoarea întîlnire se va desfășura în cel mai apropiat timp. Avem multe de discutat.

Reiterez, că o țară mică trebuie să facă o diplomație mare. Sînt de părere că trebuie să dezvoltăm relațiile de colaborare cu toate statele, bazate pe respect și interes reciproc avantajos. Acest lucru se referă la Uniunea Europeană, statele membre ale CSI și, în primul rînd, la Federația Rusă, dar și la vecinii noștri apropiați, România și Ucraina.

Tot în acest context, vă comunic că definitivăm agenda vizitei la Bruxelles, planificată pentru începutul lunii februarie. Vom avea multe întrevederi la nivel înalt. Sunt sigur că discuțiile vor fi productive.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.