Astăzi am avut întâlnire cu un grup de cercetători istorici

Astăzi am avut întâlnire cu un grup de cercetători istorici, care au venit cu propunerea de a comemora 100 de ani de la proclamarea Republicii Democratice Moldovenești și numirea primului guvern al Republicii Moldovenești – acțiune ce a reprezentat punctul culminant în șirul de evenimente desfășurate în Moldova acum un secol.

Luând în considerare importanța excepțională a acestui eveniment semnificativ pentru continuitatea statalității poporului moldovenesc, în contextul istoric și etnic al devenirii lui ca națiune, voi emite curînd un decret prezidențial de constituire a comisiei jubiliare pentru organizarea și desfășurarea manifestărilor consacrate marcării a celebra 100 de ani de la proclamarea Republicii Democratice Moldovenești.

Totodată, voi solicita Guvernului Republicii Moldova să-și delege reprezentanții și să acorde sprijin în vederea realizării programului care va fi elaborat de Comisia jubiliară.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.