Astăzi, 7 aprilie – este ziua în care toţi creştinii ortodocşi sărbătoresc Sfînta Buna Vestire, o mare sărbătoare în calendarul bisericesc

Totodată, spre mare regret, ziua de 7 aprilie, 2009 a devenit și ziua tragediei naționale a poporului moldovenesc. În această zi, la Chişinău, protestele organizate şi conduse inclusiv de unii dintre actualii politicieni, s-au transformat în acţiuni violente de ocupare a sediilor guvernamentale, de profanare a simbolurilor de stat ale Republicii Moldova, de distrugere a Declaraţiei de Independenţă a ţării. Au avut de suferit atît manifestanţii cît şi reprezentanţii organelor de ordine publică.

Persoanele care au condus aceste acţiuni, imediat au ajuns să guverneze în Moldova. Această guvernare s-a transformat într-un dezastru de 9 ani pentru Republica Moldova. Aceşti oameni şi-au demonstrat scopurile adevărate pe care le urmăreau: din sistemul financiar-bancar al ţării au fost furate miliarde de lei, au fost delapidate granturi şi împrumuturi, au fost periclitate relaţiile cu partenerul strategic – Rusia, fără consultare cu poporul a fost semnat Acordul de Asociere cu UE, peste un milion de cetăţeni au ajuns la limita sărăciei, sute de mii de cetățeni, inclusiv tineri care au participat la evenimentele din 7 aprilie 2009, au fost nevoiți să părăsească ţara.

Societatea moldovenească încă urmează să dea o apreciere juridică şi istorică evenimentelor din aprilie, 2009. Această apreciere va fi dată cu certitudine.

Totodată, Republica Moldova trebuie să pornească pe calea făuririi, a dezvoltării, a deschiderii pentru toţi partenerii noştri, atît cei din Vest, cît şi cei din Est. Societatea noastră trebuie să facă tot posibilul pentru ca acele evenimente să nu se mai repete niciodată în istoria noastră.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.