Astăzi am participat la ședința solemnă consacrată aniversării a 29-a de la crearea organelor securității statului a RM

Cu acest prilej, am transmis întregului efectiv al Serviciului de Informații și Securitate, angajaţilor civili, veteranilor şi membrilor familiilor acestora multă sănătate, bucurie, prosperitate, bunăstare şi noi realizări întru propăşirea ţării şi a poporului.

1-5-300x193 Astăzi am participat la ședința solemnă consacrată aniversării a 29-a de la crearea organelor securității statului a RM

Am menționat că perioada pe care o traversăm este una complicată inclusiv, sau mai cu seamă, pentru securitatea națională. Pandemia de COVID-19, situația dificilă din agricultură, de care unele forțe politice încearcă să beneficieze, dar și tendințele de instabilitate specifice unui an electoral – sunt doar câteva dintre elementele care afectează situația de securitate a Republicii Moldova.

La riscurile menționate se adaugă instabilitatea din regiune, condiții în care activitatea instituției capătă noi valențe, o complexitate sporită și o importanță absolută pentru funcționarea eficientă a întregului aparat de stat.

Am reiterat că contez și în viitor pe angajații SIS, pe capacitatea lor de a prognoza și a preveni pericolele reale și cele potențiale la adresa securității naționale, asigurându-i de sprijinul meu deplin în acest sens.

Cu acest prilej aniversar, prin Decret prezidențial, pentru serviciu ireproșabil a țării, contribuție la asigurarea securității statului și înalt profesionalism, am conferit distincții de stat unor ofițeri ai Serviciului de Informații și Securitate.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.