Astăzi am participat la ședința fracțiunii parlamentare a PSRM

Astăzi am participat la ședința fracțiunii parlamentare a PSRM în cadrul căreia cei 37 de deputați au discutat prioritățile pentru noua sesiune plenară de toamnă.

119093047_4971566406202658_3998431270792655826_o-300x202 Astăzi am participat la ședința fracțiunii parlamentare a PSRM

Am salutat principiile evidențiate de deputați care vor sta la baza activității lor în următoarele luni: suport pentru politicile sociale; susținerea sectorului real al economiei, în mod special, a agriculturii; gestionarea eficientă a situației pandemice; asigurarea unui proces electoral democratic, transparent și corect.

Deputații PSRM au susținut propunerea mea de a majora indemnizația unică pentru beneficiarii de pensii și plăți sociale cu venituri lunare de până la 3000 de lei, de la 700 la 900 de lei. În context s-a discutat și despre suportul pentru perioada rece a anului de care vor beneficia persoanele cu venituri mai mici.

Totodată, fracțiunea PSRM a decis că va sprijini și pachetul agricol, care vine să ajute fermierii ce au avut de suferit de pe urma secetei din acest an. Pachetul prevede subvenționarea dobânzilor la creditele obținute de către agricultori, subvenționarea din contul TVA, a impozitului funciar și a altor plăți salariale, ceea ce înseamnă 110 milioane de lei suport suplimentar pentru agricultori. La fel, fracțiunea PSRM va susține introducerea moratoriului asupra controalelor fiscale la agricultori până la sfârșitul acestui an. Deputații socialiști au decis ca, de comun cu reprezentanții Guvernului, să elaboreze un nou pachet de suport pentru agricultori pentru anul 2021.

Un alt subiect discutat la ședința fracțiunii PSRM a vizat reluarea procesului de învățământ de la 1 septembrie. În context, PSRM a decis să voteze pentru proiectul Guvernului Chicu de majorare cu 140 de milioane de lei a bugetului destinat domeniului educației. Banii suplimentari sunt necesari pentru a eficientiza măsurile anti-COVID-19 în grădinițe, școli și licee.

În final, ne-am referit la tema alegerilor prezidențiale din această toamnă. Am fost unanimi în opinia că acest proces trebuie să fie unul corect, liber exprimat, cu maximă transparență din partea tuturor instituțiilor statului și în special, a celor electorale.

 

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.