Astăzi am felicitat doi veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei cu ocazia Zilei Victoriei

Veaceslav Peremitin, în vîrstă de 96 de ani, a fost telefonist pe front, a participat la luptele pentru eliberarea Caucazului de Nord, Ucrainei, Moldovei, Belarusului, Ungariei, Austriei, Cehoslovaciei. A fost decorat cu numeroase distincții: ordinul „Drapelul Roșu de Luptă”, „Războiul pentru Apărarea Patriei” de gradul I, medaliile „Pentru Vitejie”, „Pentru Merite Militare”, „Pentru Apărarea Caucazului” și altele.

96561866_4405695492789755_9152348451898392576_o-300x215 Astăzi am felicitat doi veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei cu ocazia Zilei Victoriei

Nina Cleaevscaia, în vîrstă de 95 de ani, în perioada războiului a fost sergent superior în serviciul medical, a mers din Rusia pînă în Polonia și Germania. A fost decorată cu Ordinul „Steaua Roșie”, două medalii „Pentru Merite Militare”, medalia „Pentru eliberarea Varșoviei” și „Pentru capturarea Berlinului”.

Pentru merite înalte față de stat le-am înmînat ambilor veterani distincția supremă a statului nostru – Ordinul Republicii. Le-am exprimat recunoștință pentru contribuția în victoria asupra fascismului, i-am felicitat cu ocazia sărbătorii, dorindu-le sănătate și liniște sufletească.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.