Anul 2018 - anul lui Stefan cel Mare și Sfânt, Domnitor al Moldovei

În vederea marcării anului Stefan cel Mare și Sfânt a fost aprobat un Plan de acțiuni care conține 50 de măsuri de amploare în domenii precum istoria, cultura, educația, sport.

Astfel, vor fi organizate expoziții, dediacte lui Ștefan cel Mare, conferințe științifice, competiții sportive, editate lucrări (științifice și de popularizare), organizate concerte, produse filme, desfășurate diferite concursuri tematice.

Totodată, din Turcia și Grecia, de pe Sfîntul munte Athos, vor fi aduse mai multe relicve istorice și bisericești, legate de numele Domnitorului Ștefan cel Mare care vor fi expuse în Moldova.

Cele trei epizoade ale filmului documentar ”Istoria Moldovei” vor fi lansate concomitent în toată țara etc.

Activitățile se vor desfășura în toate localitățile din țara noastră, în orașele din străinătate unde există importante comunități de moldoveni, precum și în misiunile diplomatice ale Republicii Moldova în lume.

Sunt sigur că implicarea activă a conaționalilor noștri în realizarea acestui plan va constitui un modest gest de recunoștință a rolului remarcabil al lui Ștefan cel Mare și Sfânt în istoria statului moldovenesc.

Totodată, cred cu fermitate că participarea asumată la acțiunile descrise în Program va spori interesul societății față de istoria și cultura Moldovei, va contribui la cultivarea spiritului patriotic în rândul cetățenilor și la consolidarea statalității Republicii Moldova.

Anul lui Stefan cel Mare și Sfânt, Domnitor al Moldovei va fi lansat oficial pe data de 2 februarie.

http://www.presedinte.md/rom/presa/presedintele-tarii-a-aprobat-programul-de-actiuni-consacrate-anului-stefan-cel-mare-si-sfnt-domnitor-al-moldovei

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.