Anual, în a treia duminică a lunii iunie, în Republica Moldova este marcată Ziua lucrătorului medical și a farmacistului

Cu această frumoasă ocazie, adresez sincere felicitări și mulţumiri comunităţi medicale pentru dedicația, perseverența și devotamentul în salvarea vieţii şi sănătăţii populaţiei. Vă doresc sănătate, optimism, prosperitate și succese în activitatea deloc ușoară pe care o practicați.

Profesia de medic este una din cele mai nobile din lume, dar şi de o responsabilitate enormă. Majoritatea lucrătorilor medicali din țara noastră, în pofida tuturor dificultăților și a remunerării joase, dau dovadă de înaltă măiestrie profesională, muncind zilnic cu jertfire de sine, ghidîndu-se de principiile Jurământului lui Hippocrate.

Pledez și consider oportun ca medicilor să le fie atribuit un statut similar celui de funcționar public, să beneficieze de un salariu motivant și de garanțiile sociale respective.

Cu prilejul sărbătorii profesionale, am semnat un decret prin care am conferit înalte distincții de stat unui grup de lucrători medicali care activează în diverse instituții medicale din țară.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.