Am vizitat Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”

Am vizitat Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, la invitația rectorului acestei instituții, Emil Ceban.

Am făcut cunoștință cu activitatea instituției care instruiește cadre medicale şi farmaceutice în conformitate cu viziunile moderne şi exigenţele internaţionale de formare a viitorilor specialişti. Am făcut un schimb de opinii cu membrii Senatului universitar, ai Consiliului de administrație și Asociației studenților și rezidenților în medicină, în contextul schimbărilor ce au avut loc recent în conducerea instituției.

De asemenea, am vizitat Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală și am discutat despre posibilitatea de consolidare a bazei clinice de pregătire a cadrelor.

Am salutat inițiativa creării unui Spital Universitar dotat cu tehnologii medicale de ultimă generație. Am dat asigurări ca voi contribui la identificarea investitorilor care ar dori să participe la edificarea acestui centru medical ce ar corespunde tuturor standardelor internaționale.

Totodată, am exprimat disponibilitatea de a acorda tot sprijinul necesar pentru marcarea în anul viitor a 75 de ani de la fondarea Universității.

Pe final, am mulțumit întregului corp administrativ și academic pentru implicare și dăruire în procesul de dezvoltare a învățămîntului superior medical şi de consolidare a sistemului de sănătate din republică, iar studenților și rezidenților le-am dorit succes și perseverență în nobila meserie pe care urmează să o practice.

Țin să menționez că în prezent, în cadrul universității activează circa 1000 de specialişti înalt calificați. Pe parcursul a 74 ani de la fondare, Universitatea a pregătit peste 43 de mii de medici şi farmacişti, iar în acest an de studii, sunt instruiți peste 7300 de tineri atît din Republica Moldova, cît şi din alte 32 de ţări ale lumii.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.