Am vizitat Teatru Dramatic Rus de Stat „A. P. Cehov”

La solicitarea conducerii și a colectivului artistic al Teatrului Dramatic Rus de Stat „A. P. Cehov” și împreună cu ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici, astăzi am vizitat acest teatru, unul dintre cele mai apreciate din Moldova.

Am discutat mai multe chestiuni legate de activitatea instituției culturale respective. Am apreciat înalt succesele înregistrate de Teatrul „A. P. Cehov” care, datorită îmbinării reușite a repertoriului clasic cu cel contemporan, a reușit să-și crească semnificativ numărul de spectatori, încetînd să fie o instituție neprofitabilă. Mai mult decît atît, în anul 2019, din biletele vîndute, Teatrul a obținut un profit de peste un milion de lei.

Totodată, am examinat anumite chestiuni organizatorice legate de alegerea conducătorului artistic și prelungirea contractului de muncă cu directorul Teatrului, Constantin Haret. Ținînd cont de doleanțele majorității absolute a angajaților, am propus o decizie optimă pentru rezolvarea situației și i-am asigurat pe toți de faptul că și pe viitor voi acorda sprijinul necesar Teatrului „A. P. Cehov”.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.