Am vizitat spitalul raional din Șoldănești, unde am verificat nivelul de pregătire a instituției de primirea pacienților cu coronavirus

Am vizitat spitalul raional din orașul Șoldănești, unde am verificat nivelul de pregătire a instituției de primirea pacienților cu coronavirus. Țin să menționez că Șoldănești este unicul raion din țară unde nu s-a înregistrat încă niciun caz de infectare.

1-20-300x223 Am vizitat spitalul raional din Șoldănești, unde am verificat nivelul de pregătire a instituției de primirea pacienților cu coronavirus

În total, spitalul dispune de 115 paturi, dintre care 15 sînt rezervate pentru tratarea celor infectați de virus, alte 15 – pentru triere. În caz de necesitate, acest număr poate fi dublat. În prezent, aici sînt tratate 25 de persoane cu diferite afecțiuni care decurg în formă gravă. Totodată, instituția este dotată cu patru aparate de ventilare artificială a plămînilor.

Am adresat mulțumiri administrației și personalului spitalului pentru munca conștiincioasă depusă zi de zi și am dat asigurări că actuala conducere a țării, împreună cu administrația raională, va acorda tot sprijinul necesar pentru funcționarea normală a acestei instituții medicale.

 

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.