Am vizitat spitalul din raionul Florești, pentru a înmâna unui grup de lucrători medicali Diploma de Onoare a Președintelui

Am vizitat spitalul din raionul Florești, pentru a înmâna unui grup de lucrători medicali Diploma de Onoare a Președintelui, în semn de înaltă apreciere a meritelor lor deosebite în domeniul protecției sănătății publice și în combaterea răspândirii virusului. Acest spital are o capacitate de circa 300 de paturi. Aici activează 420 de persoane. În prezent, în instituția respectivă se tratează 45 de pacienți diagnosticați cu COVID-19, iar 36 s-au externat.

75472721_4629160500443252_3780254479075827433_o-300x200 Am vizitat spitalul din raionul Florești, pentru a înmâna unui grup de lucrători medicali Diploma de Onoare a Președintelui

În continuare, împreună cu Ștefan Paniș, președintele raionului Florești, am mers la școala sportivă din oraș unde aproximativ 500 de copii pot frecventa diverse secții sportive. Administrația instituției a solicitat susținere pentru a finisa lucrările de reparație a cazangeriei și a sălii de lupte. Am dat asigurări că vom acorda sprijinul necesar.

Ulterior am discutat cu președintele raionului despre problemele cu care se confruntă regiunea. Am acordat o atenție sporită chestiunilor legate de dezvoltarea agriculturii, construcția și reabilitarea drumurilor și a obiectivelor de menire socială. Am asigurat administrația locală de faptul că actuala conducere a țării va finanța în volum deplin realizarea tuturor programelor social-economice planificate.

De asemenea, am informat despre decizia luată în comun cu guvernul care prevede acoperirea deficitului bugetelor raionale din bugetul național – în aceste scopuri, vor fi alocate circa 320 milioane de lei.

***

.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.