Am vizitat satul Copanca din raionul Căușeni, pentru a înmîna primarului localității cheile de la un tractor

Am vizitat satul Copanca din raionul Căușeni, pentru a înmîna primarului localității cheile de la un tractor, care face parte din lotul de tehnică dăruit de Președintele Republicii Belarus țării noastre.

Sătenii adunați în centrul satului au transmis mulțumiri poporului belarus și Președintelui Lukașenko pentru gestul frumos de prietenie și au menționat că tehnica oferită va fi utilizată în lucrările gospodăriei comunale a localității.

De asemenea, țin să menționez că satul Copanca face parte din localitățile care au semnat declarații în susținerea statalității Republicii Moldova, iar astăzi am oferit locuitorilor Drapelul de Stat al Republicii Moldova și Drapelul istoric al Moldovei.

Totodată, avînd în vedere că ne aflăm în preajma sărbătorii Zilei Victoriei, am depus flori la Monumentul “La mormîntul ostaşilor căzuţi în 1944”, unde au fost înmormîntați peste 1700 de soldați căzuți pe cîmpul de luptă.

Trebuie să apreciem curajul și stoicismul celor care au luptat pentru acest pămînt. Să păstrăm recunoștința față de înaintașii noștri și să nu lăsăm ca amintirea lor să se piardă odată cu trecerea anilor.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.