Am vizitat complexul memorial „Eternitate” din satul Cinișeuți, raionul Rezina

În încheierea zilei de lucru, am vizitat complexul memorial „Eternitate” din satul Cinișeuți, raionul Rezina. Istoria acestui monument este deosebită: în vara anului 1944, după eliberarea de sub ocupația fasciștilor a raioanelor din nordul țării noastre, locuitorii acestui sat au transferat peste 100 mii de ruble în fondul Armatei Roșii pentru înfrîngerea definitivă a Germaniei. În total, s-au colectat 20 de milioane de ruble, iar coloana de tancuri organizată din acești bani a ajuns pînă la Berlin.

1-23-205x300 Am vizitat complexul memorial „Eternitate” din satul Cinișeuți, raionul Rezina

Iată de ce complexul memorial a fost ridicat nu doar în cinstea Marii Victorii asupra fascismului, dar și a muncii și eroismului poporului moldovenesc. Aici sînt instalate plăci cu numele a 152 de locuitori ai satului Cinișeuți, care în anul 1944 au transmis bani în fondul Armatei Roșii. Iar pe postamentul masiv, care se află pe o colină, de-asupra complexului memorial, este instalat unul dintre tancurile care au fost construite din banii muncitorilor din Moldova.

Am cinstit memoria strămoșilor noștri care au contribuit esențial la măreața cauză comună și nobilă. De asemenea, am reiterat că în ajunul aniversării a 75-a a Victoriei în marele Război pentru Apărarea Patriei, în Moldova vor fi renovate cimitirele militare și complexele memoriale, inclusiv Complexul „Eternitate” din Chișinău.

 

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.