Am vizitat baza de aviație ”Decebal” din Mărculești și baza de păstrare tehnică din Florești

Am vizitat baza de aviație ”Decebal” din Mărculești și baza de păstrare tehnică, a armamentului și patrimoniului militar din Florești.

Am constatat că nu este nimic ieșit din comun și nici nu a fost depistată prezența trupelor altor state.

Consider că trebuie de reformat cardinal Ministerul Apărării, în special, serviciul militar să se desfășoare prioritar în bază de contract, efectivul să fie profesionist și bine motivat de stat, astfel ca să poată reacționa în situații excepționale. De asemenea, consider că trebuie de revenit la garantarea pachetului social pentru militari care a fost anulat de către guvernare în anul 2009.

Toate aceste subiecte, împreună cu altele, vor fi puse în discuție în cadrul ședinței a Consiliului Superior de Securitate din data de 29 august, curent.

Totodată, îmi exprim regretul în legătură cu faptul că unii politicieni se pregătesc de noul sezon politic și încearcă să speculeze cu securitatea țării ceea ce are rezonanță la populație, însă nu conștientizează că acestea pot aduce mari prejudicii țării și cetățenilor noștri.

În calitate de comandant suprem a Forțelor Armate voi face tot posibilul să asigurăm pacea în țara noastră, păstrarea calității de stat neutru a Republicii Moldova și nu voi admite aderarea la niciun bloc militar din afara țării.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.