Am ţinut un discurs în faţa studenţilor de la Institutul de Stat pentru Relaţii Internaţionale (MGIMO)

I-am informat despre rezultatele întrevederii care a avut loc ieri cu dl Vladimir Putin, le-am prezentat propria viziune referitor la soluţiile pentru diferendul transnistrean şi despre priorităţile pe care mi le propun în calitate de şef al statului.

Am fost încîntat să aud şi să răspund la mai multe întrebări. Studenţii moldoveni care-şi fac studiile la MGIMO sînt interesați de problema secţiilor de votare din cadrul alegerilor, de pe teritoriul Rusiei. Au adresat mai multe întrebări şi despre locurile de muncă în Moldova și îşi fac griji că, la revenirea în țară, nu vor găsi un loc de muncă conform specializării pe care o au.

I-am asigurat că în calitate de Preşedinte al ţării sunt interesat ca toţi tinerii care-şi fac studiile peste hotarele ţării, să revină acasă, iar pentru asta mă voi strădui să creez în Moldova toate condiţiile necesare pentru dezvoltare şi formare personală. Mereu am afirmat şi afirm că tineretul este viitorul ţăriii noastre, de aceea suntem obligaţi să depunem toate eforturile pentru a le oferi un viitor luminos!

În încheierea evenimentului, am donat studenților 350 de seturi de carte alcătuite din trei volume ale Istoriei Moldovei.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.