Am ținut un discurs în cadrul ședinței lărgite a Consiliului Economic Suprem Eurasiatic, în format online

Am amintit faptul că în urmă cu doi ani, în cadrul ședinței Consiliului Economic Suprem Eurasiatic de la Soci, datorită sprijinului unanim al țărilor UEE, Republica Moldova a fost prima țară care a obținut statutul de observator pe lîngă această organizație.

2-1-300x193 Am ținut un discurs în cadrul ședinței lărgite a Consiliului Economic Suprem Eurasiatic, în format online

Am reiterat intenția țării noastre de a continua și de a aprofunda interacțiunea cu Uniunea Economică Eurasiatică, precum și de a extinde agenda de cooperare. Am menționat că un interes deosebit îl prezintă proiectele de colaborare în sectorul complexului agroindustrial, asigurarea securității alimentare a țărilor din UEEA.

Am apreciat înalt negocierile care au fost lansate anul curent privind aderarea Moldovei la Banca Eurasiatică de Dezvoltare (BED), în timpul cărora au fost desemnate potențialele domenii de colaborare: complexul agroindustrial, infrastructura drumurilor, energetica, promovarea comerțului reciproc. Am reiterat tendința țării noastre de a încheia cu succes negocierile cu BED și de a lansa primele proiecte investiționale.

În finalul discursului, am mulțumit partenerilor și, în special, Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin pentru ajutorul acordat țării noastre în lupta împotriva răspîndirii coronavirusului. Mi-am exprimat încrederea că împreună vom putea depăși criza globală provocată de pandemie și vom reveni la ritmul normal de cooperare reciproc avantajoasă.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.