Am susținut o conferință de presă, în cadrul căreia am făcut bilanțul vizitei mele oficiale în Federația Rusă

Am susținut o conferință de presă, în cadrul căreia am făcut bilanțul vizitei mele oficiale în Federația Rusă, care a avut loc în perioada 31 octombrie – 1 noiembrie și în cadrul căreia au fost luate decizii importante pe mai multe subiecte de interes major, în special, în domeniul economic, social, umanitar.

1.Anularea, începînd cu 1 ianuarie 2019 a taxelor vamale pentru exportul mai multor categorii de produse moldovenești pe piața rusă: legume, fructe (mere, cireșe, prune, nectarine etc.), conserve de fructe și legume și produse vitivinicole.

2. Lansarea, începînd cu 1 ianuarie 2019, a unei noi etape de amnistiere pentru moldovenii care lucrează în Federația Rusă și care au încălcat, din diverse motive, articolul 26 și 27 al legislației migraționale din FR.

3. Majorarea numărului de burse pentru moldovenii care doresc să studieze la instituțiile de învățămînt superior din FR și declararea de comun acord a anului 2019 – Anul Republicii Moldova în Federația Rusă, iar 2020 – Anul Federației Ruse în Republica Moldova.

4. Atragerea de investiții rusești în implementarea proiectelor de infrastructură în beneficiul locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Pentru detalii, accesați linkul de mai jos:

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.