Am semnat prima initiativa legislativa in calitate de Presedinte al Republicii Moldova

Am semnat prima initiativa legislativa in calitate de Presedinte al Republicii Moldova – inițiativa legislativă cu privire la anularea Legii ce presupune trecerea pe umerii cetățenilor a rambursării miliardelor furate din sistemul financiar-bancar.

Reiterez poziția mea în această privință – miliardele furate trebuie să fie întoarse de toți cei care au participat la fraudă, au votat pentru, fie au cunoscut acest lucru, dar au preferat să tacă. Deoptrivă se fac de vină numeroși funcționari de stat, responsabili din cadrul instituțiilor financiar-bancare, cei care urmau să contracareze acest furt, dar nu au mișcat un deget sau au preferat să tăinuiască.

De aceasta trebuie să se ocupe si se vor ocupa organele de drept. Furtul secolului, așa cum a fost numit de experți, de comunitatea internațională, de cetățenii Republicii Moldova, a rezultat în fluctuații pe piața valutară, slăbind semnificativ puterea de cumpărare a leului, a avut și are în continuare repercusiuni semnificative asupra bugetului de stat, a condiționat blocarea ritmurilor de creștere a pensiilor și salariilor. Efectele negative pentru populație, dacă situația nu se va schimba în cel mai apropiat timp, vor fi resimțite pe termen lung.

Mă adresez Parlamentului să includă examinarea inițiativei legislative în regim prioritar și să anuleze legea care pune pe seama cetățenilor rambursarea furturilor fără precedent. Există multe alte soluții, pe care sînt gata să le discutăm, dar categoric sînt împotrivă să se plătească din contul generațiilor curente și următoare.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.