Am semnat astăzi Decretele cu privire la numirea Ambasadorilor Extraordinari și Plenipotențiari ai RM în șapte țări membre ale UE

În baza Hotărîrilor Guvernului din 13 mai curent, am semnat astăzi Decretele cu privire la numirea Ambasadorilor Extraordinari și Plenipotențiari ai Republicii Moldova în șapte țări membre ale Uniunii Europene.

100931104_4481293585229945_6890699749922439168_o-300x194 Am semnat astăzi Decretele cu privire la numirea Ambasadorilor Extraordinari și Plenipotențiari ai RM în șapte țări membre ale UE

Aceștia sînt Igor Bodiu, Ambasador în Republica Polonă; Anatol Cebuc, Ambasador în Republica Bulgaria; Alexandru Codreanu, Ambasador în Republica Cehă; Alexei Cracan, Ambasador în Republica Portugheză; Larisa Miculeț, Ambasador în Irlanda (în prezent, se află în Dublin); Andrian Roșa, Ambasador în Republica Letonia, și Anatol Urecheanu, Ambasador în Republica Italiană.

În cadrul discuțiilor cu fiecare dintre ei, am subliniat importanța aprofundării relațiilor cu statele respective în scopul consolidării raporturilor comercial-economice, atragerii investițiilor străine directe, îmbunătățirii relațiilor la nivel de regiuni, extinderii contactelor culturale și umanitare, și nu în ultimul rînd, schimbului de vizite la nivel de șefi de state.

Le-am urat noilor ambasadori succes în realizarea misiunilor lor și mi-am exprimat încrederea că parteneriatul cu aceste țări va obține un nou impuls.

 

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.