Am primit scrisorile de acreditare din partea Ambasadorului Extraordinar şi Plenipotențiar al Federaţiei Ruse

Am primit scrisorile de acreditare din partea Ambasadorului Extraordinar şi Plenipotențiar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasneţov.

I-am dorit domnului Vasneţov succes în funcția de şef al misiunii diplomatice a Federaţiei Ruse la Chişinău.

Am menționat că, pentru perioada imediat următoare, ne aşteaptă o agendă de lucru consistentă care include: vizita în Moldova a unei delegaţii oficiale a Rusiei, condusă de vice-preşedintele Dumei de Stat pentru a participa la Congresul Mondial al Familiei, din 14-16 septembrie; Forumul Economic de la Chişinău, preconizat pentru 20-22 septembrie; vizita Patriarhului Kiril în Moldova; vizita mea oficială în Federaţia Rusă, planificată pentru luna octombrie și alte evenimente.

Sînt convins că toate aceste acţiuni vor contribui la dezvoltarea, consolidarea şi extinderea de mai departe a cooperării bilaterale şi a parteneriatului strategic dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă.

Avem multe lucruri în comun. Ţările noastre au o istorie comună (de la Ştefan cel Mare şi Dimitrie Cantemir pînă în prezent, o Victorie comună în Marele Război pentru Apărarea Patriei), un prezent comun (peste 600 de mii de moldoveni se află permanent în FR, peste 80% din produsele complexului agroindustrial sînt exportate pe piaţa rusă) şi, sînt convins că avem şi un viitor comun. De asemenea, avem aceeași religie – Biserica Ortodoxă din Moldova este parte componentă a Bisericii Ortodoxe Ruse.

Mi-am exprimat încrederea că prin eforturi conjugate vom putea depăşi această perioadă dificilă în relaţiile noastre bilaterale. Am reiterat interesul pentru continuarea dezvoltării dialogului politic moldo-rus amplu la toate nivelele.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.