Am primit scrisorile de acreditare de la noul ambasador agreat al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova

Am primit scrisorile de acreditare de la noul ambasador agreat al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, E.S. Dereck J. Hogan.

În cadrul dialogului, am făcut un schimb de opinii cu privire la relaţiile moldo-americane, situația politică internă și externă, aprofundarea cooperării comercial-economice.

Am menționat faptul că SUA este un partener strategic important pentru Republica Moldova cu care avem relații de colaborare foarte bune în toate domeniile. Pînă în prezent între țările noastre avem semnate 89 acorduri bilaterale de interes comun.

Totodată, am remarcat că raporturile comercial-economice se dezvoltă dinamic. În Moldova activează cu succes peste 400 de întreprinderi cu capital american, dar există un potențial enorm în acest sens care trebuie valorificat pe deplin.

Am mulțumit pentru asistența de peste 1,4 mld. de dolari, acordată de SUA în perioada de independență a Republicii Moldova.

Am reiterat că țara noastră trebuie să promoveze o politică externă echilibrată, să avem relații deschise, productive și reciproc avantajoase cu toate statele, reieșind din interesul nostru național.

Mi-am exprimat convingerea că vizita consilierilor mei la Washington, preconizată pentru săptămîna viitoare, se va solda cu rezultate pozitive.

În finalul dialogului, i-am urat noului Ambasador al Statelor Unite ale Americii în ţara noastră succes, asigurându-l de susţinere deplină și deschidere pentru dialog. Mi-am exprimat încrederea că în perioada mandatului, raporturile comerciale se vor extinde, iar interesul pentru Moldova va crește.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.