Am prezidat ședința ordinară a Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19

Potrivit informației Ministerului Sănătății, în ultimele 24 de ore au fost depistate 164 cazuri noi din 696 de teste prelevate, dintre care 5 cazuri de import (1 din Polonia și 4 din Federația Rusă) și 159 cu transmitere locală.

2-2-300x200 Am prezidat ședința ordinară a Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19

În cursul briefing-ului, am menționat faptul că autoritățile elaborează un program care va specifica foarte clar etapele de ieșire din criză: 1 etapă pe date de 27 aprilie, 15 mai, 1 iunie. În urma evaluării situației, care va avea loc 1 dată la două săptămîni, se va observa dacă avem o dinamică pozitivă – vor fi scoase unele restricții, dacă va fi cu tendință negativă, vom fi nevoiți să impunem din nou unele restricții.

Vineri, 24 aprilie, după ședința cu Primul Ministru și alte ministere implicate în lupta cu COVID-19, vom veni cu informații exacte privind sectoarele care vor reveni la activitatea normală, începînd cu 27 aprilie.

De asemenea, am informat cetățenii că am decis să desfășor mai multe întrevederi cu asociațiile oamenilor de afaceri pentru a discuta ce măsuri vor fi întreprinse după ridicarea stării de urgență. Totodată, mă voi deplasa și în raioanele țării pentru a discuta cu agricultorii care, de asemenea, se află într-o situație precară din cauza secetei.

Am reiterat faptul că așa cum s-a decis anterior, în prezent are loc testarea masivă în focare, iar numărul de teste prelevate va crește semnificativ. La moment, Republica Moldova are în stoc peste 100 mii de teste.

Pe final, am venit cu un apel către cetățeni să fie și în continuare precauți, chiar dacă va fi permisă reluarea unor activități, deoarece perioada dificilă încă nu a trecut.е не преодолён!

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.