Am prezidat ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19 în cadrul căreia am abordat mai multe subiecte

În cadrul ședinței au fost anunțate noi informații despre răspîndirea în țară a virusului COVID-19. Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 55 cazuri noi de infectare cu coronavirus, dintre care 7 persoane infectate sunt venite de peste hotare (6 din Marea Britanie și 1 din Austria), celelalte 48 de cazuri sunt cu transmitere locală.

91590320_4250500601642579_3439057116512387072_o-300x200 Am prezidat ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19 în cadrul căreia am abordat mai multe subiecte

Am informat despre faptul că astăzi am convocat conducerea mai multor ministere pentru a vedea care este situația privind aprovizionarea cu tot strictul necesar a spitalelor și a cadrelor medicale în lupta cu COVID-19.

O decizie importantă anunțată astăzi – deținătorii de patentă pentru comerț, care în prezent sunt 8000, pe perioada sistării activității să nu achite plata pentru patentă, iar perioada de valabilitate a acesteia să fie prelungită.

Un alt subiect important discutat a fost revenirea concetățenilor noștri din afara țării. Am relatat că toate deciziile cu privire la diasporă, in special organizarea curselor avia charter, sunt luate de către Comisia Situații Excepționale ținîndu-se cont de asigurarea securității și sănătății cetățenilor Republicii Moldova, iar listele sunt întocmite de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova. Am venit cu un apel către persoanele din afara țării care doresc să revină acasă, să se informeze din surse oficiale cu privire la cursele respective pentru a nu cădea în capcana unor șarlatani, speculanți sau chiar politicieni care încearcă să facă show-uri sau business pe acest subiect.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.