Am prezidat prima ședință a Centrului unic de comandă pentru gestionarea crizei provocate de virusul COVID-19

Însoțit de Prim-ministrul Ion Chicu, am efectuat o vizită la Departamentul pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova, unde am prezidat prima ședință a Centrului unic de comandă pentru gestionarea crizei provocate de virusul COVID-19.

La ședință au participat membrii Guvernului și conducătorii unui șir de departamente implicate direct într-un complex de acțiuni de prevenire a răspîndirii virusului și de identificare a persoanelor deja infectate.

Am discutat despre situația curentă din țară, am examinat în detaliu cele patru scenarii, care au fost făcute publice astăzi și conform cărora ar putea evolua evenimentele în continuare. În special, am examinat posibilitățile sistemului medical de internare și tratare a tuturor pacienților în caz de creștere a numărului de persoane contaminate. Am constatat că situația este sub controlul autorităților.

Totodată, am decis ca ședințele operative ale Centrului unic de comandă să fie organizate de două ori pe zi, dimineața și seara, sub conducerea Președintelui sau a Premierului, iar ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va informa publicul în fiecare dimineață despre situația cu privire la coronavirus.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.