Am prezidat o ședință cu membrii grupului de lucru pentru reglementarea problemelor ce vizează transportul internațional

La discuții au participat Irina Lozovan, deputat PSRM, aleasă în Circumscripția electorală uninominală Ocnița și Dondușeni, Silvia Vîntu, președintele Asociației Transportatorilor Internaționali din Moldova, precum și conducători ai companiilor de transporturi din țară.

107893874_4697373100288658_7719632713064283475_o-300x200 Am prezidat o ședință cu membrii grupului de lucru pentru reglementarea problemelor ce vizează transportul internațional

Am discutat un spectru larg de chestiuni ce țin de organizarea neîntreruptă a traficului de pasageri și de mărfuri dintre țara noastră și alte țări. În primul rând, am abordat problema obținerii permiselor eliberate de autoritățile competente ale Federației Ruse pentru tranzitul mărfurilor din Republica Moldova pe teritoriul Ucrainei.

Potrivit informațiilor expuse de interlocutori, la momentul actual, transportatorii moldoveni dețin circa 1800 de permise, care sunt valabile de la 1 iulie până la 30 septembrie curent. A fost formulată rugămintea de a opera modificări la regulamentele din domeniu și la Codul transporturilor rutiere al Republicii Moldova, pentru a reduce presiunea birocratică asupra companiilor care realizează activități de transport.

La rândul meu, i-am informat pe participanții la întrevedere despre faptul că, după negocierile din luna iunie cu Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin și reprezentantul special al Președintelui, Dmitri Kozak, problema acordării permiselor a fost soluționată. Totodată, această chestiune se află la controlul conducerii de vârf a Republicii Moldova și problemele care apar vor fi soluționate în mod operativ.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.