Am prezidat o nouă ședință a Centrului unic de comandă pentru gestionarea crizei provocate de pandemia de noul tip de coronavirus

Au fost anunțate date noi cu privire la numărul cetățenilor infectați: astfel, în ultimele 24 de ore, în Republica Moldova au fost înregistrate 87 de cazuri noi după procesarea a 465 de teste. O persoană infectată a venit din Rusia, iar pe teritoriul țării, după numărul de contaminați, municipiul Chișinău continuă să dețină întîietatea: 16 persoane într-o singură zi. Urmează regiunea transnistreană (+12), raioanele Soroca (+11) și Căușeni (opt cazuri noi).

2-1-300x200 Am prezidat o nouă ședință a Centrului unic de comandă pentru gestionarea crizei provocate de pandemia de noul tip de coronavirus

În total, la momentul actual, în Moldova sînt 1799 de persoane infectate din numărul total de 8614 teste procesate. În același timp, 134 de persoane au fost externate după ce s-au vindecat de virus.

Mi-am exprimat îngrijorarea în legătură cu faptul că după numărul total de persoane contaminate, regiunea transnistreană a ajuns pe locul al doilea în Republica Moldova, cu 165 de cazuri. Am reconfirmat disponibilitatea autorităților constituționale ale țării de a acorda ajutorul necesar pacienților de pe malul stîng al Nistrului și am reamintit că testarea persoanelor din Transnistria se face în continuare în laboratoarele de pe malul drept al Nistrului.

Am îndemnat cetățenii să continue respectarea strictă a măsurilor restrictive impuse în țara noastră. Am menționat că ne mai așteaptă o perioadă dificilă de circa 10-14 zile, care trebuie depășită. Am urat tuturor sănătate, reiterînd faptul că în condițiile de criză în care ne aflăm, conducerea țării va continua să acorde prioritate protecției cetățenilor și agenților economici.

 

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.