Am plecat cu o vizită de lucru în Republica Başkortostan din Federația Rusă

După vizita în Republica Kazahstan, am plecat cu o vizită de lucru în Republica Başkortostan din Federația Rusă, la invitația președintelui interimar al Republicii, Radiy Khabirov.

În cadrul dialogului cu domnul Khabirov am subliniat caracterul strategic al parteneriatului dintre Republica Moldova și Federația Rusă la nivelul șefilor de stat, precum și necesitatea aprofundării cooperării dintre regiunile țărilor noastre.

Am constatat cu satisfacție că cifra de afaceri dintre Moldova și Rusia in anul 2018 este de aproape un miliard de dolari.

În scopul consolidării relațiilor dintre statele noastre, l-am invitat pe Radiy Khabirov să viziteze Republica Moldova în luna septembrie, curent, cînd la Chișinău va avea loc Forumul Economic Moldo-Rus unde, tradiţional, participă reprezentanți ai regiunilor ruse.

Pe finalul întrevederii cu conducătorul interimar al Republicii Başkortostan a avut loc o ceremonie de semnare a acordurilor de înfrăţire între regiunile din Başkortostan și Autonomia Găgăuză, raioanele Ocnița și Basarabeasca.

Agenda vizitei în Ufa include, de asemenea, o întîlnire cu studenții Universității de Stat din Bașkortostan și participarea la Forumul de Afaceri “Republica Moldova – Regiunile Rusiei”, organizat de Consiliul Economic Moldo-Rus, cu sprijinul activ al co-președintelui Asociaţiei „Delovaia Rossia”, Andrei Nazarov.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.