Am participat la Sfînta Liturghie de la Catedrala Naşterii Domnului de la Chişinău

Cu ocazia marii sărbători a Acoperămîntului Maicii Domnului, am participat la Sfînta Liturghie de la Catedrala Naşterii Domnului de la Chişinău.

Îi felicit din tot sufletul pe toţi credincioşii ortodocşi şi pe toţi locuitorii Moldovei cu prilejul acestei frumoase sărbători, care este legată de arătarea miraculoasă, la Constantinopol, a Maicii Domnului rugîndu-se şi acoperindu-i pe oameni cu Vălul (omoforul) Său.

În tradiţia populară, sărbătoarea de astăzi semnifică faptul că toamna își intră pe deplin în drepturi. În ţara noastră, de sărbătoarea Acoperămîntului, toate frunzele de pe copaci sînt acoperite de un văl tomnatic, bucurînd ochiul prin abundenţa cromatică. În mai multe oraşe şi sate ale ţării noastre sînt marcate hramurile localităţilor.

În mod special îi felicit pe locuitorii Chişinăului, capitala ţării noastre, care, astăzi, la fel sărbătoresc Ziua Hramului. Cu regret, în rezultatul celor 10 ani de administrare incompetentă, Chișinăul a ajuns într-o stare deplorabilă. Oraşul are nevoie de o reînnoire şi de stabilirea ordinii. Vreau să le doresc chişinăuienilor ca următorul Hram al Chișinăului, capitala s-o întîlnească cu un alt primar – profesionist, competent, care are grijă de oraş şi locuitorii acestuia.

O sărbătoare fericită vă doresc, prieteni! Preasfînta Maica Domnului să ne aibă sub Vălul Său sfînt păzindu-ne de toate relele!

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.